Calibrating map sensor at elevation.

Discuss VEMS and other standalone ECUs

Calibrating map sensor at elevation.

Postby pilihp2 » Fri Jun 12, 2015 1:27 pm

So i'm having some weird map sensor issues and I'd like to recalibrate it to remove that variable, but I'm at almost 5000 feet elevation here. Do I go off the normal calibration of trying to get the map to read 101 at engine off or should I adjust depending on my elevation because pressure is lower up here?

Something I've always wondered but never bothered to figure out....
-Phil
87 5ktq - 20vt
91 v8 5spd - I guess I'm a masochist
05 S4 - "Daily"
16 KTM 690 Duke - 2 wheeled hooliganism

-Terrible at responding to PM's
User avatar
pilihp2
 
Posts: 1045
Joined: Mar 1, 2013
Location: Reno, Nv

Re: Calibrating map sensor at elevation.

Postby bradyzq » Fri Jun 12, 2015 10:46 pm

Umm, wouldn't suggest that.

Fix the issue.

Can you make load equal to MAP/baro?
Cheers, Brady
83 urq, 034 IIc'ed..[][] oooo [][] 150whp
86 4kq, MS'n'S'ed.......O O oooo O O 80whp
91 200qa20v,.......[++] oooo [++] 166whp
72 240Z 123whp
www.dynodoc.ca
User avatar
bradyzq
 
Posts: 112
Joined: Jun 2, 2013
Location: Montreal, Quebec, Canada

Re: Calibrating map sensor at elevation.

Postby Mcstiff » Fri Jun 12, 2015 11:17 pm

Mine always read <100 @5280'. I'd leave it.
User avatar
Mcstiff
 
Posts: 1980
Joined: Feb 27, 2013
Location: NE Thornton, CO


Return to Standalone Engine Management

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron